Vrouw computer

Corona update

Veilig op vakantie in Serfaus Fiss Ladis

Corona informatie Serfaus Fiss Ladis

Op deze pagina leest u alle actuele corona informatie voor een veilig en plezierig verblijf in Serfaus Fiss Ladis. Daarnaast geven wij u tips over het flexibel boeken van uw accommodatie en leest u wat u allemaal online kunt regelen om zo weinig mogelijk in de rij te moeten staan voor o.a. skiles, skiverhuur en skipas.

Corona update Oostenrijk

Wintersport 2021-2022 boeken

Natuurlijk kunnen we niet wachten om weer op wintersport te gaan en zeker na het gemiste seizoen is de behoefte aan een ski-vakantie extra groot. Reisorganisaties zijn extra flexibel als het gaat om geld-terug-garanties omtrent COVID-19. Lees de boekingsvoorwaarden van: Sunweb, TUI, Summit Travel, Wintertrex, Travelski, Prijsvrij, Chalet.nl, Belvilla en Villaforyou.

Maatregelen Oostenrijk komend winterseizoen

Komend skiseizoen mogen exploitanten van skiliften alleen mensen vervoeren die zijn ingeënt tegen Covid-19, negatief zijn getest of recent de ziekte hebben doorgemaakt. Deze bewijzen zijn al verplicht in de horeca. Er zullen in de liften geen afstandsregels of capaciteitsbeperkingen meer gelden, terwijl dat afgelopen seizoen nog wel het geval was. Om dat mogelijk te maken voert Wenen voor de liften een mondkapjesplicht in. De mondkapjes moeten van medische FFP2-kwaliteit zijn. Verder is besloten dat après-ski onder voorwaarden is toegestaan. Voor de meest actuele informatie, check de website van de Rijksoverheid. Voor de terugreis naar Nederland is er geen testbewijs of quarantaine noodzakelijk.

De toegangsregels samengevat.
Denk er aan dat in Oostenrijk de 3-G-regel van kracht is. Dit wil zeggen dat je ofwel getest, gevaccineerd of genezen moet zijn. Vanaf 1 juli aanvaardt Oostenrijk het digitale Covid-certificaat ("groene paspoort") van de EU. 

Nieuwe regeling voor gevaccineerde personen: vanaf 15 augustus is een volledige vaccinatie vereist voor de toegang tot horecabedrijven, toeristische bedrijven en bedrijven voor vrijetijdsbesteding - de eerste vaccinatie is niet langer voldoende. (Voor vaccins waarvoor twee vaccinaties nodig zijn, geldt dit vanaf de dag van de tweede vaccinatie. Voor vaccins die slechts één vaccinatie vereisen, geldt dit vanaf dag 22. Hetzelfde geldt voor herstellende personen die eenmaal zijn gevaccineerd).

De voorschriften voor geteste en herstelde personen blijven van kracht - het 3-G bewijs (getest, hersteld of gevaccineerd) is van toepassing.

Meer informatie voor toeristen lees je op de site van de Oostenrijkse overheid - www.bmlrt.gv.at

Actueel reisadvies Nederlandse overheid (kleurcode)
Bekijk de actuele kleurcode op www.nederlandwereldwijd.nl/oostenrijk

Regel zoveel mogelijk online

  • Koop uw skipas online zodat u niet in de rij hoeft te staan bij de loketten.
  • Boek uw skiles online zodat u niet in de rij hoeft te staan bij de skischool bureaus
  • Huur uw ski's online. Uw skiset wordt klaargezet, de doorlooptijd in de winkel is veel korter én online ski's huren is voordeliger.

Serfaus Fiss Ladis doet er alles aan om u te mogen verwelkomen!

Opening skigebied

Onze poorten naar de wintervakantiegelukzaligheid zijn vanaf 3 december geopend - met gastvrijheid en topkwaliteit zoals gewoonlijk! We kijken enorm uit naar de dag waarop onze besneeuwde bergen tot leven komen met het gelach van gelukkige kinderen, ouders en grootouders.

Beschermingsmaatregelen

Alle gondels worden regelmatig geventileerd en gedesinfecteerd. Elke rit duurt minder dan 15 minuten, wat onder de kritische drempel ligt. Om de reistijd zo kort mogelijk te houden, rijden alle gondels met een hogere snelheid. Mocht dit resulteren in iets langere wachttijden, dan vragen wij om uw begrip.

Verplichting mond- en neusmaskers

Bij het gebruik van kabelbanen zijn mond-en neus neusmaskers verplicht. In alle wachtgebieden in de bergen en in de drie dorpen moet een afstand van 1 meter worden aangehouden en een mond-en-neusmasker is altijd verplicht! De regio Serfaus-Fiss-Ladis vertrouwt op getraind personeel, beveiliging en regelmatige mededelingen om de gasten te informeren over de noodzaak om afstand te houden en alle maatregelen te handhaven.

(GRATIS) ANNULEREN EN VOORWAARDEN

Boekt u uw accommodatie bij een ANVR aangesloten touroperator (zie overzicht hieronder) dan heeft u recht op uw geld terug indien de Nederlandse overheid code oranje of rood vaststelt voor uw bestemming. Daarnaast bieden veel touroperators extra flexibele voorwaarden indien u zelf kiest om te annuleren of om te boeken. Meer informatie over annuleren vind je op Consumentenbond.nl en voor actueel reisadvies (kleurcodes) ga je naar Nederlandwereldwijd.nl. Bijna alle touroperators hanteren de reis- en annuleringsvoorwaarden van de ANVR.

Wettelijk kader ANVR bij verschillende reisadviessituaties

  • Code oranje en rood: De organisator kan de reis niet uitvoeren. Klant heeft recht op terugbetaling.
  • Code geel: De organisator kan de reisovereenkomst uitvoeren. Klant heeft geen recht kosteloos te annuleren.
    Lees meer op www.anvr.nl