Fiss in de winter

Gezellige wintersportplaats

 

Fiss

Fiss ligt op een hoogte van 1.436 meter en is een populaire toeristische bestemming zowel in de winter als zomer. Het dorp is modern en voorzien van alle comfort maar heeft zijn Reto-Romaans karakter behouden. Dit zie je terug in de bogen van diverse bouwwerken en panden.

In Fiss geldt een nachtelijk rijverbod van 23:00pm tot 6:00am met uitzondering van gasten die aankomen of vertrekken. Accommodaties in Fiss zijn minder duur dan in Serfaus waardoor er meer mogelijkheden zijn. 

Wintersport

Fiss ligt centraal in het skigebied en is daarom een ideale bestemming. Vanuit het dorp vertrekken 3 gondels die het skigebied ontsluiten en je snel naar een hoogte brengen tot 2.436m. Met de Sohnenbahn gondel kun je vanuit Fiss in enkele minuten naar Berta's kinderland - de oefenweide voor kleine kinderen. Aan alles is gedacht, van kinderopvang, meertalige instructeurs die de kinderen begeleiden, een restaurant voor kinderen tot de vele speelplaatsen. Als eerste over de fluweel besneeuwde witte hemel afdalen? De ‘First Track’ pakken is een onvergetelijke ervaring. Het enige wat je moet doen is vroeg opstaan. Reserveren is noodzakelijk want het aantal deelnemers is beperkt, alleen voor 30 deelnemers.

De Fisser Flieger en Skywing zijn ervaringen die je niet wil missen. De Fisser Flieger lijkt op een grote hang glijden en kan vier passagiers vervoeren. De snelheid loopt al snel op tot 80 kilometer per uur op een hoogte van tussen de 8 en 47 meter boven de Möseralm. De nieuwe Skyswing biedt ruimte voor maximaal 8 personen tegelijk en heeft 3 verschillende moeilijkheidsgraden.

Pistekaart

Pistekaart Serfaus Fiss Ladis Bekijk pistekaart Interactieve pistekaartPistekaart Serfaus Fiss Ladis
214 km piste totaal
47 km blauwe piste 22 %
112 km rode piste 52 %
55 km zwarte piste 26 %
Dal: 1.200 m - Hoogste punt: 2.828 m
11 gondels | 16 stoelliften | 10 sleepliften
888 km v.a. Utrecht | reistijd: 9:40 uur

Zomer in Fiss

In de zomer heeft Fiss uiteenlopende activiteiten te bieden. Geniet met het hele gezin van een zomertour wandeling en bewonder de natuur om je heen. Andere activiteiten zijn bijvoorbeeld Nordic Walking, klimmen en paragliding. Ook in de zomer is het de moeite waard om een rit in de Fisser Flieger en de Skywing te maken.

De X-Trees Fun Zone is een touwencursus in het bos van Serfaus, Fiss en Ladis met 9 parcours en 90 verschillende klimroutes. Een klim-ervaring geschikt voor jong en oud waarbij je zelf de moeilijkheidsgraad kunt bepalen. Goed uitgerust en beveiligd met helm en klimgordel kun je de boomtoppen gaan verkennen. Daag jezelf uit en klim naar de maximale hoogte van 14 meter. Je kunt van platform naar platform klimmen via het web van takken, kabels en lijnen. 

Plattegrond Fiss

Fiss ligt op 892 km rijden vanaf Utrecht en de reistijd bedraagt 10:08 uur. Fiss ligt op een hoogte van 1.436 meter.