Allround wintersportbeleving

Kindvriendelijk - veel zon - geweldige liftvoorzieningen

Skipiste Serfaus

Skigebied Serfaus Fiss Ladis

Het skigebied Serfaus Fiss Ladis staat al jaren stevig in de top 3 bij vele Europese tests als het gaat om kindvriendelijkheid en beste skigebied. De liftvoorzieningen en faciliteiten zijn perfect en er is een uitgebreid kinderland in Serfaus en in Fiss. Bijna alle pistes liggen boven de 1.500 meter dus goede sneeuwcondities zijn een zekerheid.

214 km piste totaal
47 km blauwe piste 22 %
112 km rode piste 52 %
55 km zwarte piste 26 %
Dal: 1.200 m - Hoogste punt: 2.828 m
11 gondels | 16 stoelliften | 10 sleepliften
888 km v.a. Utrecht | reistijd: 9:40 uur

Zonnige ligging en brede pistes...

Serfaus-Fiss-Ladis is een groot en aaneengesloten skigebied met meer dan 200 kilometer piste en een hoogte tot 2.820 meter. Het gebied staat bekend om zijn zonnige ligging want al vroeg in de ochtend werpt de zon zijn warme stralen op de 3 dorpen en de pistes. Op het eerste gezicht lijkt dit sneeuwzekere skigebied wat aan de moeilijke kant met zijn 57% rode pistes. Toch is het skigebied voor minder geoefende skiërs ook zeer geschikt en kun je overal eenvoudig naar beneden komen. De meeste pistes zijn breed, overzichtelijk en niet al te steil, kijk maar eens op de pistekaart.

Piste van Fiss naar Ladis
Kinderland Serfaus
Skipiste en dorp Fiss

Kindvriendelijk

Zowel in Serfaus als in Fiss vind je een uitstekend kinderland met alle nodige voorzieningen en animatie. Vanuit Fiss en Ladis kun je met de Sonnenbahn gondel in enkele minuten naar Berta's Kinderland (plattegrond). Hier kunnen kinderen vanaf 3 jaar hun eerste ervaringen opdoen. Vanaf Berta's Kinderland kun je via een blauwe piste weer terug Fiss of naar Ladis. Van Fiss naar Ladis loopt een prachtige lange blauwe piste waar kinderen na hun eerste skilessen perfect en veilig kunnen oefenen. Het kinderland van Serfaus is te bereiken met de Komperdellbahn gondel die je in ongeveer 8 minuten naar de Kinderschnee-alm (plattegrond) brengt op 1.950 meter hoogte. Hier vind je een prachtige oefenweide met uitgebreide voorzieningen voor de kleintjes onder begeleiding van mascotte Murmli. » Meer wintersport met kinderen

Hoge waardering

De bestemmingen Serfaus en Fiss staan in Nederland in de top 10 als het gaat om populariteit. Mede hierdoor vind je er ook veel Nederlandse skileraren en dat is vooral voor kleine kinderen ideaal. In skigebiedentests en reviews scoort SFL steevast in de top drie als het gaat om algemene beoordelingen maar ook op ‘geschiktheid voor kleine kinderen’. Met een voortreffelijk kinderland in zowel Fiss als Serfaus kunnen de allerkleinsten leren skiën, genieten en plezier maken. Ook de restaurants op de bergen en in de dorpen zijn van hoge kwaliteit en zijn van alle gemakken voorzien. De weekelijkse skishow in Fiss is er een die niet gauw geëvenaard wordt. Met veel licht, beeld, geluid en vuurwerk wordt je als bezoeker onder het genot van een glühwein betovert door skiërs en snowboarders van de skischool en uit het dorp.

Nog een video over SFL »

Activiteiten buiten de piste

Naast skiën en snowboarden is er nog zoveel meer! Probeer (hoewel de pistes natuurlijk altijd lonken) eens één van de de volgende activiteiten uit.

  • Rodelen (10 km rodelbaan (Serfaus en Fiss)
  • Ziplinen op de Serfauser Sauser (Serfaus)
  • Fisser Flieger (Fiss)
  • Skyswing (Fiss)
  • Schneisenfeger (Rail-rodelbaan bij Serfaus)
  • Wandelen en langlaufen
  • Paragliding (www.tandemfliegen-tirol.com)
  • Segway trekking (Fiss)
  • Schaatsen (Ladis)
  • Sneeuwscooter rijden voor kinderen (parcour bij Kinderschnee-alm Serfaus)