Skipiste Serfaus

Klein dorpje met een mooie geschiedenis

 

Ladis (1.200m)

De verschillende wandelpaden door het bos met aangrenzende schaatsvijver zorgen voor een unieke sfeer en uitstraling. Ladis is het eerste dorp dat je tegenkomt in het skigebied. Het dorp is kleiner dan Serfaus en Fiss maar kent dezelfde comfort en faciliteiten. In Ladis kun je heerlijk tot rust komen.

Wintersport

Om het skigebied te bereiken kun je vanuit Ladis in de Sonnenbahn gondel stappen die je naar Fiss brengt. Vandaaruit kun je je weg vervolgen in één van de gondels. Voor kleine kinderen en beginners is de blauwe afdaling van Fiss naar Ladis gewoonweg perfect! Heb je de eerste skilessen overleefd, dan is deze piste een mooi vervolg om vertrouwd te raken aan de lange latten. Ben je een beginner als het gaat om freestylen, dan is de Big Fun Area in Fiss-Ladis dé plek bij uitstek. Rails, kleine tot middelgrote sprongen en speciale obstakels vormen onder andere de ideale oefenterrein voor het nemen van de eerste stappen in freestyle en om je tricks te verbeteren.

Langlaufen
De meer dan 100 kilometers loipe zorgen ervoor dat zowel beginners als gevorderden kunnen genieten van langlaufen in hun eigen tempo. Maak gebruik van loipekaarten om maximaal van het adembenemende panorama te genieten. Naast schaatsen is curling ook een mogelijke activiteit - een gezellige bezigheid op het ijs. Om 20:00 uur kun je op de Schlossweiher (natuurwater) samen met anderen curling beoefenen.

Rodelen
Rodelen blijft leuk voor jong en oud. Rodelen is niet alleen overdag mogelijk maar ook 's avonds op verschillende locaties. Elke donderdag kun je bijvoorbeeld van 18:00 tot 22:00 op de verlichte Möseralm rodelen. Daarna kun je in het bergrestaurant Möseralm in een gezellige sfeer genieten van diverse specialiteiten zoals fonduen. 

Pistekaart Ladis

Pistekaart Serfaus Fiss Ladis Bekijk pistekaart Interactieve pistekaartPistekaart Serfaus Fiss Ladis
207 km piste totaal
47 km blauwe piste 23 %
132 km rode piste 63 %
28 km zwarte piste 14 %
Dal: 1.200 m - Hoogste punt: 2.820 m
11 gondels | 16 stoelliften | 11 sleepliften
888 km v.a. Utrecht | reistijd: 9:40 uur

Zomer in Ladis

Ladis biedt genoeg rust en ontspanning. Maak een ontspannende wandeling naar de Sauerbrunn in Obladis om van de rust en het landschap te genieten. Onderweg kunnen kinderen spelen op speelplaatsen die in de natuur zijn verwerkt.

Heb je liever iets meer avontuur? Bezoek de "Woden Adventure Park" gelegen rondom de vijver van Neuegg in Ladis. Het park vertelt het symbolische verhaal van een reus die uit de nabijgelegen Urgtal vallei kwam. De reus heeft gevochten met een tovenaar en beide worden samen verzonken in de dorpsvijver. Oversized afbeeldingen van vliegenzwammen, mieren of regenwormen geven bezoekers het gevoel alsof ze bewegen door de flora en fauna in de grootte van een kever. Daarnaast heeft het Avonturenpark een sprookjes paviljoen, ligstoelen om uit te rusten en een bosspeeltuin. Van actief wandelen krijg je een enorme eetlust. Dichtbij het Gasthof Neuegg zijn er barbecue locaties om je honger te stillen.

Plattegrond Ladis

Ladis ligt op 882 km rijden vanaf Utrecht en de reistijd bedraagt 10:05 uur. Ladis ligt op een hoogte van 1.300 meter.