Skipiste Serfaus

Klein dorpje met een mooie geschiedenis

 

Ladis (1.200m)

De verschillende wandelpaden door het bos met aangrenzende schaatsvijver zorgen voor een unieke sfeer en uitstraling. Ladis is het eerste dorp dat je tegenkomt in het skigebied. Het dorp is kleiner dan Serfaus en Fiss maar kent dezelfde comfort en faciliteiten. In Ladis kun je heerlijk tot rust komen.

Wintersport

Om het skigebied te bereiken kun je vanuit Ladis in de Sonnenbahn gondel stappen die je naar Fiss brengt. Vandaaruit kun je je weg vervolgen in één van de gondels. Voor kleine kinderen en beginners is de blauwe afdaling van Fiss naar Ladis gewoonweg perfect! Heb je de eerste skilessen overleefd, dan is deze piste een mooi vervolg om vertrouwd te raken aan de lange latten. Ben je een beginner als het gaat om freestylen, dan is de Big Fun Area in Fiss-Ladis dé plek bij uitstek. Rails, kleine tot middelgrote sprongen en speciale obstakels vormen onder andere de ideale oefenterrein voor het nemen van de eerste stappen in freestyle en om je tricks te verbeteren.

Pistekaart Ladis

Pistekaart Serfaus Fiss Ladis Ontdek het skigebied
214 km piste totaal
47 km blauwe piste 22 %
112 km rode piste 52 %
55 km zwarte piste 26 %
Dal: 1200 m - Top: 2828 m
11 gondels | 16 stoelliften | 10 sleepliften
888 km v.a. Utrecht | reistijd: 9:40 uur
Bekijk pistekaart Interactieve pistekaart

Langlaufen
De meer dan 100 kilometers loipe zorgen ervoor dat zowel beginners als gevorderden kunnen genieten van langlaufen in hun eigen tempo. Maak gebruik van loipekaarten om maximaal van het adembenemende panorama te genieten. Naast schaatsen is curling ook een mogelijke activiteit - een gezellige bezigheid op het ijs. 's Avonds kun je op de Schlossweiher (natuurwater) samen met anderen curling beoefenen.

Rodelen
Om te rodelen moet je even naar Fiss waar je een 4 km lange rodelbaan vindt, en in Serfaus is er ook één. Op donderdag avond kun je rodelen in Fiss. De route loopt van het middenstation van de Schönjochbahn naar Fiss via de Sonnenburg. Op woensdag avond kun je rodelen in Serfaus. 

Verder zijn er nog 100 km winterwandelpaden en 30 km aan cross country skiroutes.

Zomer in Ladis

Ladis biedt genoeg rust en ontspanning. Maak een ontspannende wandeling naar de Sauerbrunn in Obladis om van de rust en het landschap te genieten. Onderweg kunnen kinderen spelen op speelplaatsen die in de natuur zijn verwerkt.

Heb je liever iets meer avontuur? Bezoek de "Woden Adventure Park" gelegen rondom de vijver van Neuegg in Ladis. Het park vertelt het symbolische verhaal van een reus die uit de nabijgelegen Urgtal vallei kwam. De reus heeft gevochten met een tovenaar en beide worden samen verzonken in de dorpsvijver. Oversized afbeeldingen van vliegenzwammen, mieren of regenwormen geven bezoekers het gevoel alsof ze bewegen door de flora en fauna in de grootte van een kever. Daarnaast heeft het Avonturenpark een sprookjes paviljoen, ligstoelen om uit te rusten en een bosspeeltuin. Van actief wandelen krijg je een enorme eetlust. Dichtbij het Gasthof Neuegg zijn er barbecue locaties om je honger te stillen.

Plattegrond Ladis

Ladis ligt op 882 km rijden vanaf Utrecht en de reistijd bedraagt 10:05 uur. Ladis ligt op een hoogte van 1.300 meter.