Skipiste Serfaus

Serfaus het zonneteras van oostenrijk

Serfaus

Serfaus ligt op een hoogte van 1.427 meter en is gezegend met veel natuurlijke charme. Het gebied is zeer geschikt voor families met kinderen vanwege de talrijke faciliteiten. Het merendeel van de hotels in het dorp behoren tot het midden en hoge segment.

Serfaus is een autovrij dorp waardoor je altijd van de rust en frisse lucht kunt genieten. Om in Serfaus te reizen kun je gebruik maken van de ‘Dorfbahn’, een ondergrondse kabelspoorweg, vergelijkbaar met een metro.

Wintersport

Serfaus is het grootste dorp van de drie en heeft een mondaine karakter. Om naar het skigebied te gaan, kun je gebruik maken van één van de drie gondels die aan het eind van het dorp liggen. In de rij aansluiten is in Serfaus niet aan de orde. Per uur kunnen er 90.000 wintersporters vervoerd worden. Je kunt terecht zeggen dat de sfeer in het dorp sportief gezellig is.

Voor zowel een beginner als een ervaren freestyler is Snowpark Serfaus (VIDEO) het antwoord op vrijheid, avontuur en vele tricks om jezelf uit te dagen. Oefen en verbeter je technieken terwijl je van adembenemende panorama's geniet. Snowboarders en freestyle skiërs kunnen de uitdaging aangaan op één van de 12 verschillende ‘freeride routes’. In één van de vele restaurants, bars of cafés kun je heerlijk genieten van een dag op de pistes. De Patschi en George Club zijn bekende uitgaansplekken in Serfaus.

Masner Express

Bijzondere ervaring meemaken? Daarvoor kan de Masner Express zorgen! De Masner Express is een soort pistebully met cabine en vetrekt vroeg in de ochtend naar de Hexensee hut. Hier kun je genieten van een spectaculaire uitzicht van de opkomende zon over de zee van Tiroler bergtoppen. Ga verder met Masner Express naar de Masner Alpine Ski Hut voor een heerlijk ontbijt in de bergen. Afdalen kun je met de Masner Express of zelf van de bergen skiën of snowboarden.

Pistekaart Serfaus

Pistekaart Serfaus Fiss Ladis Ontdek het skigebied
214 km piste totaal
47 km blauwe piste 22 %
112 km rode piste 52 %
55 km zwarte piste 26 %
Dal: 1200 m - Top: 2828 m
11 gondels | 16 stoelliften | 10 sleepliften
888 km v.a. Utrecht | reistijd: 9:40 uur
Bekijk pistekaart Interactieve pistekaart

Zomer in Serfaus

Serfaus, Fiss en Ladis behoren tot het gebied van Tirol met de meeste zon-uren per jaar. Of je op zoek bent naar rust, sportieve activiteiten of een avontuurlijke vakantie voor de kinderen, in Serfaus is er voor ieder wat wils. Voor wandelaars zijn er verschillende routes die verschillen in moeilijkheidsgraad. Wandelen door de fantastische omgeving van Serfaus is genieten en ook zeer ontspannend. Om sportief te klimmen is er een steile rotswand met 19 klimroutes, in moeilijkheidsgraden van 2 tot en met 7. Er is zelfs een vlak gedeelte speciaal voor families.

Voor kinderen zijn er veel activiteiten in Serfaus. Er is zelfs een speciale gondel voor kinderen. Het uitgebreide en gevarieerde aanbod voor kinderen is nergens zo compleet als in dit gebied. In Adventure World Serfaus kun je wandelend door een bos opdrachten uitvoeren waarbij kennis en vaardigheid belangrijk zijn. Het leukste is om de rollen om te draaien en je ouders te testen. Zo kun je in Serfaus nog veel meer beleven. 

Plattegrond Serfaus

Serfaus ligt op 958 km rijden vanaf Utrecht en de reistijd bedraagt 10:15 uur. Serfaus ligt op een hoogte van 1.300 meter.